Cukrász kurzusok, édesség készítő workshopok: torta, macaron, csokoládé, bonbon, francia sütik ...

Cukrász kurzusok, édesség készítő workshopok: torta, macaron, csokoládé, bonbon, francia sütik ...

Nyitás:Donnerstag, 16. November 2023, 00:00 Uhr
Zárás:Freitag, 16. August 2024, 00:00 Uhr

Várjuk minden édessén imádó jelentkezését kurzusainkra, melyek egész évben folyamatosan indulnak. 
A honlapunkon meghirdetett időpontokból vásárlást követően 3 hónapon belül választva várjuk bejelentkezésed a workshopra.
Minden kurzuson kézműves manufaktúra műhelyében engedheted szabadon kreativitásod és ügyességed, ahol szakképzett oktató segít megvalósítani álmaid édességét, amit utána haza is vihetsz. A sikerhez még online anyagot is biztosítunk, a helyszínen kötény használatot, valamint ásványizet, üdítőt, kávét. 
Kurzusaink tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy kezdők is be tudnak csatlakozni.
Workshopjaink:
- macaron - adalékanyagmentesen finomat (kb. 4 óra, kb 20 macaron/fő)
- dísztorta, fondanttal burkolt torta (kb 4 óra, 1 torta/fő)
- kézműves csokoládé (kb 3 óra, 1-2 tábla csokoládé/fő)
- kézműves bonbon (kb 3 óra, legalább 20 bonbon/fő)
- díszített mártott bonbon és töltött trüffelgolyó ((kb 3 óra, legalább 20 bonbon/fő)
- festett bonbon (legalább 4 óra, legalább 20 bonbon/fő)
- francia sütik (kb 3 óra, 2-4 fajta süti/fő)
- kézműves fagylalt (3-4 óra, időszakos tanfolyam: tavasztól őszig indul)

Verfügbare Tickets
macaron workshop

macaron workshop - adalékanyagmentesen finomat
Az Ars Socolata kézműves műhelyében mindenki elkészítheti álmai adalékanyagmentes macaronját a kb 4 órás kurzus során. Nálunk nem csak a tudással térsz haza, hanem leglább 20 macaronnal is. Lepd meg magad és családodat velük! 
A résztvevők nemcsak megtanulják a receptet és a fortélyokat és megsütik a mennyei roppanós csodát, hanem még a ganache-t is elkészítik (természetesen azt is a nekik tetsző ízesítéssel, akár laktózmentesen is), mellyel végül megtöltik a macaron burkokat.
Megtudhatod tőlünk azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre van szükséged, és azokat akár webshopunkban vagy a kurzus helyszínén is beszerezheted a további otthoni sütögetéshez. Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról (részvételt követően 1-2 héten belül emailben eljuttatjuk a hozzáférést), amiben az elméleti rész mellett a recepteket és minden tudnivalót megtaláltok, hogy jegyzetelnetek se kelljen és otthon is magabiztosan és sikerrel el tudjátok készíteni e különleges édességet.

16 990 Ft
bonbon workshop

kézműves bonbon készítő workshop
Az Ars Socolata kézműves csokoládé manufaktúra műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai bonbonjait. Ráadásul mindezt a legkiválóbb belga csokoládé alapanyagokból, amilyet átlag boltok polcain nem is lehet beszerezni.
Csak minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Így nyerhette el 2023-ban az Ars Socolata a következő 2 külföldi elismerést is: 
- Best Sustainable Belgian Chocolate Store 2023 – Hungary
- Best Artisan Chocolatier 2023 – Hungary
A több órás kurzus résztvevői nemcsak megismerik a csokoládé történetét, különböző csokoládékat kóstolnak, kétfajta temperált csokoládéval dolgozhatnak, megtanulják a receptet és a fortélyokat, bonbont öntenek, díszítenek, hanem még a ganache-t is elkészítik, mellyel végül megtöltik a bonbonokat. A program végén mindenki ízletes bonbonokkal és kis csokoládékészítő mesterként tér haza.
Megtudhatod tőlünk azt is, a sikerhez milyen alapanyagokra és eszközökre lesz majd otthon szükséged. Az alapanyagot akár nálunk is beszerezheted. Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról (részvételt követően 1 héten belül emailben eljuttatjuk a hozzáférést), amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok. Megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is.
A programot bátran ajánljuk gluténérzékenyeknek.



16 990 Ft
kézműves csokoládé workshop

kézműves csokoládé készítő workshop
Lesd el a csokoládékészítés rejtelmeit mesterektől! Az Ars Socolata kézműves csokoládé manufaktúra műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai táblás csokiját. Ráadásul mindezt a legkiválóbb belga csokoládé alapanyagokból, amilyet átlag boltok polcain nem is lehet beszerezni.
A több órás kurzus résztvevői megtanulják a fortélyokat és táblás csokit öntenek. A program végén mindenki díszdobozba csomagolt ízletes csokival és kis csokoládékészítő mesterként tér haza.
A résztvevők megismerkednek a csokifajtákkal és megkóstolják őket. Betekintést nyernek a csoki történelmébe. Megtanulják mi a temperálás, hogyan lesz fényes és roppanós a csokoládé. Profi csokoládémesterek által használt polikarbonát formát használhatnak és összehasonlíthatják a szilikon formával. Mindenki maga öntheti ki olvasztott és temperált csokoládéból a csokiformát, amely egy különleges élmény. 
Nálunk bátran lehet kísérletezni a feltétek tengerében: a különböző fűszerek, diófélék, mogyorófajták, liofilizált gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, csokoládépasztilla, francia drazsé, cukorszórat, mályvacukor, gumicukorka mind-mind remek választás lehet. A résztvevők belülről is ízesíthetik a csokoládéikat és több fajta csokoládéval dolgozhatnak, hiszen több csoki táblácskát is alkothatnak. 
Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról.
A programot bátran ajánljuk gluténérzékenyeknek.

16 990 Ft
dísztorta (fondanttal burkolt torta) workshop

dísztorta (fondanttal burkolt torta) készítő workshop
Az Ars Socolata kézműves műhelyében minden résztvevő elkészítheti álmai kb. 10 szeletes dísztortáját (átmérő: kb 20 cm). A több órás kurzus résztvevői gyakorlatban is megtanulják a fondant használatát, a tortaburkolás helyes technikáját.
Emellett a résztvevők a saját maguk által készített fondant figurákkal fel is díszítik az általuk beburkolt tortát.
Részletes jegyzetet adunk a tanfolyami anyagról (részvételt követően 1 héten belül emailben eljuttatjuk a hozzáférést), amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok.
A program végén mindenki a saját dísztortájával és kis cukrászként tér haza.
22 990 Ft
látványtorta workshop

látványtorta készítő workshop
Merj nagyot álmodni! Készítsd el a legmodernebb és leglátványosabb tortákat ezentúl otthon is! Mi mindent elárulunk, megtanítunk a tanfolyam során, ami ahhoz szükséges, hogy ünnepi hangulatot varázsolj otthon saját tortakreációkkal annak ellenére, hogy eddig tortát nem is sütöttél vagy kevés tapasztalatod van ilyen téren. Több zseniális trükköt öntöttünk egyetlen kurzusba. E technikák kezdőknek sem bonyolultak, mégis mindenki ledöbbenve fogja csodálni a remekművedet. Kezdőknek kihagyhatatlan tanfolyam. 
- Hogyan kerülnek a cukorgyöngyök a tortába vagy a cukorkristályok a torta oldalába?
- Hogyan készítsünk izomaltból (cukorüvegből) díszeket?
- Milyen anyagból és hogyan készítsünk hatalmas lángot, szívet, fátylat és más látványos nagy díszeket a tortára?
- Hogyan készül a meztelen torta, a pucér torta?
- Hogyan, milyen krémmel tudjuk a tortát nagyon vékonyan, ám egyenletesen bevonni?
- Milyen krémet tudunk megpörkölni?
- Mi is a tuile coral és hogyan készül?
E kérdéseket a kurzus alatt gyakorlatban is megválaszoljuk és minden résztvevő elkészítheti álmai kb 10 szeletes tortáját, amit mindenki haza is vihet a kurzus elvégzése után. 

22 990 Ft
francia sütik workshop

francia cukrászat workshop
A francia cukrászat klasszikus deszertjeit ismerheted meg és tanulhatod meg elkészítésüket francia cukrászművészet kurzusainkon mester cukrászainktól.
Minden ilyen kurzuson 2 - 4 fajta fenséges francia desszertet készítetek, és lépésről, lépésre minden műveletben résztvesztek, hogy otthon is elkészíthessétek e csodákat, így kezdőknek is bátran ajánljuk. 
Megtanuljátok a tarte-ok (pl. Tartelette au citron), égetett tészták (pl. Paris Brest, éclair), pohárdesszertek (pl. créme brulée, csokoládé mousse), fagyasztott sütik (pl. chocolate marquise), és egyéb sült sütik (pl. French chocolate cake, gateau, mousse torták, tükörmázas sütik) elkészítését. Az egyes időpontokon más-más desszertekkel találkozol, így mindig tartogathat valami újat mindenkinek e tanfolyam.

19 990 Ft
festett bonbon workshop

festett bonbon készítő workshop
Hiánypótló ez a tanfolyam, mivel a szokásos bonbon tanfolyamokon nem lehet elsajátítani a bonbon festést, ráadásul több technikát is megtanítunk. Minden munkafolyamatban részt tudsz venni és a saját bonbonjaidat elkészíteni, amiket végül díszdobozban haza is vihetsz. 
Mit is rejteget ez a tanfolyam?
A tanfolyam teljes egészében lefedi a normál bonbon tanfolyamunk anyagát, festési technikákkal kiegészítve, így ez a tanfolyam időben is hosszabb mint a bonbon tanfolyamunk.
Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamunkon is, a temperálás trükköket is megismertetjük és erről jegyzetet is adunk résztvevőinknek.
A kurzus legalább 4 órája során
1. Festett bonbonokat készítünk ét- vagy fehércsokoládéból.
2. Fehér csokoládéra is mintákat varázsolunk transzfer fóliával. 
3. Több fajta kézi technikával és festékszóró pisztoly segítségével is alkotunk szebbnél-szebb bonbonokat.

21 990 Ft
díszített mártott bonbon és töltött trüffel workshop

díszített mártott bonbon és töltött trüffel készítő workshop
Igazi hiánypótló és több szempontból is egyedülálló ez a trüffel tanfolyam, mivel két tanfolyam anyagát öntöttünk egyetlen kurzusba. 
Másik különlegessége, hogy sok olyan különböző ritkán tanított technikát lehet elsajátítani a workshop során, ami a szokásos bonbon tanfolyamoknak nem része. 
Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamunkon is, a temperálás trükköket is megismertetjük és erről jegyzetet is adunk résztvevőinknek.
Azoknak is ajánljuk e tanfolyamot, akiknek nincs otthon polikarbonát vagy szilikon formájuk a bonbon öntéshez, mégis szeretnének egyedülálló, különleges bonbonokat és trüffeleket készíteni. Illetve a bonbon tanfolyamunkon már végzett kurzustagjaink számára is kitünő lehetőség e tanfolyam új fortélyok elsajátítására.
Mit is rejteget ez a tanfolyam? A workshop 3-4 órája során
1. Díszített vágott bonbonokat (ganache krémbonbont) készítünk:
2. Töltött trüffel  golyókat is készítünk:

19 990 Ft

Ezek is érdekelhetnek